Zupy to bogactwo witamin. Smaczne, zdrowe, pełne warzyw powinny być podstawą diety. Wyśmienite dla dzieci, które nie przepadają za warzywami.
Drukuj przepis
Zupa jarzynowa z quinoa
Zupa jarzynowa z dodatkiem komosy ryżowej jest jednocześnie lekka i pożywna. Zdrowa, pełna witamin i wspaniałego smaku.
Składniki
- 1,5 litra wywaru warzywnego
- 1 opakowanie mrożonego kalafiora
- 1 opakowanie mrożonego groszku
- 4 sztuki ziemniaków średniej wielkości
- 2 sztuki marchewki
- 0,5 szklanki quinoa
- 1 pęczek koperku
- 1 łyżka oleju kokosowego
Składniki - 1,5 litra wywaru warzywnego
- 1 opakowanie mrożonego kalafiora
- 1 opakowanie mrożonego groszku
- 4 sztuki ziemniaków średniej wielkości
- 2 sztuki marchewki
- 0,5 szklanki quinoa
- 1 pęczek koperku
- 1 łyżka oleju kokosowego
| |
Sposób przygotowania
ziemniaki i marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę; kasze płuczemy
przygotowany wcześniej wywar warzywny doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy ziemniaki, marchewkę, kalafiora i groszek
po 10 minutach gotowania dodajemy kaszę i gotujemy od czasu do czasu mieszając; doprawiamy zupę do smaku
gotową zupę posypujemy drobno posiekanym koperkiem
Skomentuj przepis (przez Facebooka)