Zupy to bogactwo witamin. Smaczne, zdrowe, pełne warzyw powinny być podstawą diety. Wyśmienite dla dzieci, które nie przepadają za warzywami.
Przygotowanie | 10 minut |
Gotowanie | 40 minut |
Porcje |
litry |
Składniki
- 1,5 litra wywaru warzywnego
- 1 opakowanie mrożonego kalafiora
- 1 opakowanie mrożonego groszku
- 4 sztuki ziemniaków średniej wielkości
- 2 sztuki marchewki
- 0,5 szklanki quinoa
- 1 pęczek koperku
- 1 łyżka oleju kokosowego
przyprawy
- sól
- pieprz
- płatki chili
Składniki
przyprawy
|
Sposób przygotowania
- ziemniaki i marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę; kasze płuczemy
- przygotowany wcześniej wywar warzywny doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy ziemniaki, marchewkę, kalafiora i groszek
- po 10 minutach gotowania dodajemy kaszę i gotujemy od czasu do czasu mieszając; doprawiamy zupę do smaku
- gotową zupę posypujemy drobno posiekanym koperkiem