Zupa jarzynowa z quinoa

Zupy to bogactwo witamin. Smaczne, zdrowe, pełne warzyw powinny być podstawą diety. Wyśmienite dla dzieci, które nie przepadają za warzywami.

Drukuj przepis
Zupa jarzynowa z quinoa
Zupa jarzynowa z dodatkiem komosy ryżowej jest jednocześnie lekka i pożywna. Zdrowa, pełna witamin i wspaniałego smaku.
Przygotowanie 10 minut
Gotowanie 40 minut
Porcje
litry
Składniki
  • 1,5 litra wywaru warzywnego
  • 1 opakowanie mrożonego kalafiora
  • 1 opakowanie mrożonego groszku
  • 4 sztuki ziemniaków średniej wielkości
  • 2 sztuki marchewki
  • 0,5 szklanki quinoa
  • 1 pęczek koperku
  • 1 łyżka oleju kokosowego
przyprawy
  • sól
  • pieprz
  • płatki chili
Przygotowanie 10 minut
Gotowanie 40 minut
Porcje
litry
Składniki
  • 1,5 litra wywaru warzywnego
  • 1 opakowanie mrożonego kalafiora
  • 1 opakowanie mrożonego groszku
  • 4 sztuki ziemniaków średniej wielkości
  • 2 sztuki marchewki
  • 0,5 szklanki quinoa
  • 1 pęczek koperku
  • 1 łyżka oleju kokosowego
przyprawy
  • sól
  • pieprz
  • płatki chili
Sposób przygotowania
  1. ziemniaki i marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę; kasze płuczemy
  2. przygotowany wcześniej wywar warzywny doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy ziemniaki, marchewkę, kalafiora i groszek
  3. po 10 minutach gotowania dodajemy kaszę i gotujemy od czasu do czasu mieszając; doprawiamy zupę do smaku
  4. gotową zupę posypujemy drobno posiekanym koperkiem

Skomentuj przepis (przez Facebooka)

komentarzy