Sushi z wędzonym łososiem

Wspaniałe sushi można przygotować w domu. Wystarczy kupić kilka podstawowych składników, aby cieszyć się smakiem tej wspaniałej, egzotycznej przekąski.

Drukuj przepis
Sushi z wędzonym łososiem
Przygotowywanie sushi w domu może być wspaniałą zabawą - należy tylko pamiętać, aby kupić odpowiedni ryż i algi do zawijania.
Przygotowanie 30 minut
Gotowanie 10 minut
Porcje
sztuk
Składniki
  • 4 arkusze prażonych listków alg morskich
  • 30 dag wędzonego łososia
  • 1 sztuka awokado
  • 1 sztuka ogórka
  • ryż do sushi
Przygotowanie 30 minut
Gotowanie 10 minut
Porcje
sztuk
Składniki
  • 4 arkusze prażonych listków alg morskich
  • 30 dag wędzonego łososia
  • 1 sztuka awokado
  • 1 sztuka ogórka
  • ryż do sushi
Sposób przygotowania
  1. ryż przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, a następnie studzimy
  2. awokado i ogórka myjemy, obieramy i kroimy w cienkie słupki
  3. łososia dzielimy na drobne części
  4. listek alg morskich układamy na macie bambusowej, nakładamy ryż, awokado, ogórka, łososia, a następnie zwijamy; kroimy na równe części i podajemy z ulubionym sosem do sushi

Skomentuj przepis (przez Facebooka)

komentarzy