Sałatka w papierze ryżowym

Sałatki to różnorodność smaków i zapachów. Ale do ich zjedzenia niezbędny jest talerzyk i widelec. Chyba że zawiniemy je w papier ryżowy – pyszny smak podany w wygodny sposób.

Drukuj przepis
Sałatka w papierze ryżowym
Sałatka podana w papierze ryżowym bardzo ładnie się prezentuje, zachowując przy tym swój smak, a zyskując piękny wygląd.
Przygotowanie 20 minut
Gotowanie 15 minut
Porcje
sztuk
Składniki
  • 10 sztuk papieru ryżowego
  • 30 dag pieczarek
  • 1 puszka zielonego groszku
  • 3 sztuki jajek
  • jogurt naturany gęsty
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek
Przygotowanie 20 minut
Gotowanie 15 minut
Porcje
sztuk
Składniki
  • 10 sztuk papieru ryżowego
  • 30 dag pieczarek
  • 1 puszka zielonego groszku
  • 3 sztuki jajek
  • jogurt naturany gęsty
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek
Sposób przygotowania
  1. jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w drobną kostkę
  2. pieczarki obieramy, kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na odrobinie oliwy z oliwek, solimy
  3. do miski wrzucamy odsączony groszek, przesmażone pieczarki, pokrojone jajka; dodajemy dwie łyżki jogurtu i doprawiamy do smaku solą i pieprzem
  4. papier ryżowy przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu; na środku arkusza kładziemy sałatkę w takiej ilości, aby z łatwością zawinąć tak jak zawija się krokiety (instrukcja zawijania znajduje się na opakowaniu papieru ryżowego)

Skomentuj przepis (przez Facebooka)

komentarzy