Potrawa bardzo dobrze smakuje zarówno w dniu jej przygotowania jak i na następny dzień. A jeżeli zrobimy jej więcej można ją zamrozić i mieć gotowy obiad za kilka, kilkanaście dni.
Sposób przygotowania
- paprykę myjemy, kroimy na połówki, usuwamy gniazda nasienne i pieczemy w piekarniku 15 minut w temperaturze 200 stopni, następnie ściągamy skórę i kroimy w kostkę
- pomidora sparzamy i ściągamy skórę i kroimy w kostkę
- cukinię kroimy w kostkę, cebulę w piórka, czosnek siekamy
- filet z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy na patelni na niewielkiej ilości oleju
- w dużym garnku rozgrzewamy odrobinę oleju, wrzucamy wszystkie warzywa i podsmażamy; po kilku chwilach dodajemy kurczaka
- doprawiamy potrawę solą, chili, papryką i tymiankiem, przykrywamy pokrywką i gotujemy na małym ogniu 20 – 30 minut
Inne informacje
Dzięki dużej ilości warzyw powstanie pyszny sos dlatego też tą potrawę możemy podawać z ryżem, makaronem, ziemniakami lub z pieczywem.