Pieczywo czosnkowe

Pieczywo czosnkowe jest wspaniałym dodatkiem do każdej sałatki lub zupy krem. Łatwe w przygotowaniu, aromatyczne i cudownie chrupiące.

Drukuj przepis
Pieczywo czosnkowe
Aby przygotować smaczne pieczywo czosnkowe należy użyć prawdziwego masła i dobrej jakości czosnku.
Przygotowanie 15 minut
Gotowanie 10 minut
Porcje
kromek
Składniki
  • 10 kromek weki / lingi
  • 0,5 kostki prawdziwego masła
  • 4 ząbki czosnku
  • sól
  • suszony koperek
  • suszony tymianek
  • suszona natka pietruszki
Przygotowanie 15 minut
Gotowanie 10 minut
Porcje
kromek
Składniki
  • 10 kromek weki / lingi
  • 0,5 kostki prawdziwego masła
  • 4 ząbki czosnku
  • sól
  • suszony koperek
  • suszony tymianek
  • suszona natka pietruszki
Sposób przygotowania
  1. masło wyjmujemy z lodówki, aby osiągnęło temperaturę pokojową; piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni
  2. czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę
  3. do masła dodajemy czosnek, sól, suszony tymianek, koperek i natkę pietruszki (do smaku)
  4. każdą kromkę smarujemy masłem z jednej i drugiej strony, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 10 minut na złoty kolor

Skomentuj przepis (przez Facebooka)

komentarzy