Makaron z warzywami

Makaron to zawsze dobry pomysł na obiad. Bardzo szybki i łatwy w przygotowaniu.

Drukuj przepis
Pasta z warzywami
Pasta w połączeniu z warzywami i delikatnym mięsem stanowi pełnowartościowy zdrowy posiłek. I w dodatku w kuchni spędzimy nie więcej niż 20 minut!
Przygotowanie 5 minut
Gotowanie 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 1 opakowanie makaron tagliatelle ze szpinakiem
  • 40 dag filet z kurczaka
  • 1 cebula
  • 2 papryka
  • 3 pomidor
  • 3 zabki czosnek
  • olej
  • szczypta sól
  • szczypta pieprz
  • szczypta oregano
  • szczypta chili
Przygotowanie 5 minut
Gotowanie 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 1 opakowanie makaron tagliatelle ze szpinakiem
  • 40 dag filet z kurczaka
  • 1 cebula
  • 2 papryka
  • 3 pomidor
  • 3 zabki czosnek
  • olej
  • szczypta sól
  • szczypta pieprz
  • szczypta oregano
  • szczypta chili
Sposób przygotowania
  1. makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu
  2. w trakcie gotowania się makaronu przygotowujemy sos – cebulę i paprykę kroimy w grubą kostkę, pomidory sparzamy, obieramy i kroimy, czosnek drobno siekamy
  3. filet kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy
  4. warzywa smażymy na odrobinie oleju, doprawiamy solą, chili i oregano
  5. do powstałego warzywnego sosu (w trakcie smażenia warzywa puszczą sok a pomidory rozpadną się co da dodatkową ilość płynu) dodajemy usmażonego kurczaka i odcedzony makaron
  6. wszystko razem dokładnie mieszamy i wykładamy na talerze
Inne informacje

Danie można zrobić w wersji bezmięsnej, a na sam koniec udekorować listkami świeżej bazylii.

Skomentuj przepis (przez Facebooka)

komentarzy