Nadziewane conchiglioni

Nadziewany makaron jest świetnym pomysłem zarówno na przystawkę jak i na imprezową przekąskę. Można podać go zarówno na zimno jak i na ciepło w formie zapiekanki.

Drukuj przepis
Nadziewane conchiglioni
Muszle makaronowe można nadziać różnego rodzaju farszem. Ja proponuję dwa - jeden na bazie orzeszków ziemnych, drugi na bazie serów.
Przygotowanie 15 minut
Gotowanie 10 minut
Porcje
sztuk
Składniki
  • 10 sztuk makaronu conchiglioni
  • 0,5 opakowania orzeszków ziemnych małego
  • 1 opakowanie serka naturalnego
  • 10 dag ostrego sera zółtego
  • 0,5 sztuki ogórka małego
  • 2 plastry cebuli
  • sól
  • płatki chili
Przygotowanie 15 minut
Gotowanie 10 minut
Porcje
sztuk
Składniki
  • 10 sztuk makaronu conchiglioni
  • 0,5 opakowania orzeszków ziemnych małego
  • 1 opakowanie serka naturalnego
  • 10 dag ostrego sera zółtego
  • 0,5 sztuki ogórka małego
  • 2 plastry cebuli
  • sól
  • płatki chili
Sposób przygotowania
  1. makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, przelewamy zimną wodą i odsączamy z wody na sitku
  2. w czasie kiedy makaron się gotuje przygotowujemy dwa rodzaje farszu:- pierwszy - orzeszki ziemne miażdżymy w moździerzu lub za pomocą wałka albo tłuczka, dodajemy pół opakowania serka naturalnego i płatki chili (tak dużo, jak chcemy żeby było pikantne), dokładnie mieszamy- drugi - ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, ogórka kroimy w drobną kostkę, wszystko mieszamy z połową opakowania serka naturalnego
  3. nadziewamy muszle farszem i ozdabiamy wedle uznania

Skomentuj przepis (przez Facebooka)

komentarzy