Bardzo szybkie i proste danie. Świetne dla chorowitków – czosnek i witamina C z pietruszki na pewno ochronią przed wszelkimi zarazkami 🙂
Drukuj przepis
Makaron z czosnkiem
Kluchy lubią chyba wszyscy. W odpowiedniej ilości mogą być jedzone nawet przez osoby, które są na diecie. A wersja z czosnkiem można powiedzieć, że robi się sama 🙂
Składniki
- 1 opakowanie makaronu ja wykorzystałam z pszenicy durum z dodatkiem pomidorów
- 6 ząbki czosnku duże
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 sztuka papryczka chili
- 3 łyżka oliwy z oliwek ja wykorzstałam oliwe z dodatkiem suszonych pomidorów, bazylii i oregano
- sól
Składniki
- 1 opakowanie makaronu ja wykorzystałam z pszenicy durum z dodatkiem pomidorów
- 6 ząbki czosnku duże
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 sztuka papryczka chili
- 3 łyżka oliwy z oliwek ja wykorzstałam oliwe z dodatkiem suszonych pomidorów, bazylii i oregano
- sól
| |
Sposób przygotowania
makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu
w tym samym czasie siekamy czosnek, natkę pietruszki i papryczkę chili; na patelnię wlewamy oliwę i dodajemy wszystkie składniki; podgrzewamy do czasu ugotowania makaronu uważając, aby nie przypalić czosnku
odcedzamy makaron, dodajemy do czosnku z oliwą i czosnkiem i dokładnie mieszamy; na samym końcu danie można udekorować dodatkową porcją natki pietruszki lub tartym parmezanem
Skomentuj przepis (przez Facebooka)