Makaron z czosnkiem

Bardzo szybkie i proste danie. Świetne dla chorowitków – czosnek i witamina C z pietruszki na pewno ochronią przed wszelkimi zarazkami 🙂

Drukuj przepis
Makaron z czosnkiem
Kluchy lubią chyba wszyscy. W odpowiedniej ilości mogą być jedzone nawet przez osoby, które są na diecie. A wersja z czosnkiem można powiedzieć, że robi się sama 🙂
Przygotowanie 5 minut
Gotowanie 10 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 1 opakowanie makaronu ja wykorzystałam z pszenicy durum z dodatkiem pomidorów
  • 6 ząbki czosnku duże
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 sztuka papryczka chili
  • 3 łyżka oliwy z oliwek ja wykorzstałam oliwe z dodatkiem suszonych pomidorów, bazylii i oregano
  • sól
Przygotowanie 5 minut
Gotowanie 10 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 1 opakowanie makaronu ja wykorzystałam z pszenicy durum z dodatkiem pomidorów
  • 6 ząbki czosnku duże
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 sztuka papryczka chili
  • 3 łyżka oliwy z oliwek ja wykorzstałam oliwe z dodatkiem suszonych pomidorów, bazylii i oregano
  • sól
Sposób przygotowania
  1. makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu
  2. w tym samym czasie siekamy czosnek, natkę pietruszki i papryczkę chili; na patelnię wlewamy oliwę i dodajemy wszystkie składniki; podgrzewamy do czasu ugotowania makaronu uważając, aby nie przypalić czosnku
  3. odcedzamy makaron, dodajemy do czosnku z oliwą i czosnkiem i dokładnie mieszamy; na samym końcu danie można udekorować dodatkową porcją natki pietruszki lub tartym parmezanem

Skomentuj przepis (przez Facebooka)

komentarzy