Krakersy z pastą z łososia i awokado

Mini kanapki to sprawdzony pomysł na każdy imprezowy stół. Aby były bardziej wykwintne można przygotować je na krakersach z dodatkiem pysznego wędzonego łososia i delikatnego awokado.

Drukuj przepis
Krakersy z pastą z łososia i awokado
Pasta z serka, łososia i awokado będzie się ładniej prezentować, gdy składniki będą pokrojone w drobną kostkę.
Przygotowanie 15 minut
Porcje
sztuk
Składniki
  • 10 sztuk krakersów
  • 1 opakowanie serka naturalnego
  • 10 dag wędzonego łososia
  • 0,5 sztuki awokado
  • limonka
  • pęczek koperku
  • płatki chili
  • sól
Przygotowanie 15 minut
Porcje
sztuk
Składniki
  • 10 sztuk krakersów
  • 1 opakowanie serka naturalnego
  • 10 dag wędzonego łososia
  • 0,5 sztuki awokado
  • limonka
  • pęczek koperku
  • płatki chili
  • sól
Sposób przygotowania
  1. awokado myjemy, obieramy i kroimy w drobną kostkę
  2. limonkę myjemy, kroimy na pół i wyciskamy sok
  3. łososia kroimy w drobne kawałki
  4. koperek siekamy
  5. do serka dodajemy awokado, łososia, koperek, odrobinę soli i płatków chili, dokładnie mieszamy
  6. na każdym krakersie kładziemy łyżeczkę pasty delikatnie ją rozsmarowując, na koniec ozdabiamy listkami koperku

Skomentuj przepis (przez Facebooka)

komentarzy