Kajzerki z farszem na gorąco

Do przygotowania nadziewanych kajzerek na gorąco można wykorzystać wszystko to co mamy w lodówce – tak samo, gdy robimy pizze. Podstawą jest jajko, a to co pod nim zależy od naszej pomysłowości.

Drukuj przepis
Kajzerki z farszem na gorąco
Aby przygotować nadziewane kajzerki, należy kupić mniej wypieczone bułki, aby podczas pieczenia w piekarniku nie przypiekły się zbytnio lub nie spaliły.
Przygotowanie 30 minut
Gotowanie 10 minut
Porcje
sztuki
Składniki
  • 4 sztuki kajzerek
  • 4 sztuki jajek
  • 20 dag ostrego sera zółtego
  • 20 dag pieczarek
  • 8 plastrów salami lub innej ulubionej wędliny
  • pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki prawdziwego masła
  • 1 sztuka papryczki chili mała
  • sól
  • oliwa z oliwek
Przygotowanie 30 minut
Gotowanie 10 minut
Porcje
sztuki
Składniki
  • 4 sztuki kajzerek
  • 4 sztuki jajek
  • 20 dag ostrego sera zółtego
  • 20 dag pieczarek
  • 8 plastrów salami lub innej ulubionej wędliny
  • pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki prawdziwego masła
  • 1 sztuka papryczki chili mała
  • sól
  • oliwa z oliwek
Sposób przygotowania
  1. piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni
  2. pieczarki obieramy, kroimy na plasterki i przesmażamy na patelni na odrobinie oliwy, solimy
  3. ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach
  4. salami kroimy w kostkę
  5. szczypiorek siekamy, papryczkę kroimy w cienkie plasterki
  6. z kajzerek odcinamy górę i wyjmujemy środek, roztapiamy masło i za pomocą pędzelka smarujemy bułki w środku
  7. do przygotowanych kajzerek wkładamy kolejno wszystkie składniki - salami, pieczarki, część szczypiorku, ser żółty, a na wierzchu wybijamy jajko, delikatnie je solimy
  8. nadziane bułki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, obok układamy odcięte góry kajzerek również posmarowanych masłem
  9. pieczemy około 10 minut, w zależności od tego czy chcemy aby żółtko było płynne czy ścięte
  10. upieczone bułki układamy na talerzu, delikatnie przykrywając upieczoną górą i posypujemy posiekanym szczypiorkiem

Skomentuj przepis (przez Facebooka)

komentarzy