Czy można zrobić zdrowy, smaczny obiad w niecałe 30 minut? Oczywiście, że można!
Przygotowanie | 10 minut |
Gotowanie | 20 minut |
Porcje |
osoby |
Składniki
- 2 łyżka oliwa z oliwek
- 40 dag filet z indyka
- 2 woreczek kasza perłowa
- 5 sztuk pieczarka duże
- 1 sztuka czerwona papryka
- 1 sztuka cebula
- 1 ząbek czosnek
- 1 sztuka sałata masłowa
- 1 puszka pomidory krojone
Przyprawy
- szczypta sól
- szczypta pieprz
- szczypta płatki chili
- szczypta oregano
- szczypta bazylia
Składniki
Przyprawy
|
Sposób przygotowania
- filet z indyka myjemy, kroimy na mniejsze części, marynujemy w łyżce oliwy, pieprzu i soli; kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu
- pieczarki kroimy w ósemki, paprykę w paski, cebulę w piórka, czosnek w płatki; wszystko razem podsmażamy na łyżce oliwy
- warzywa przekładamy do innego naczynia, a na tej samej patelni smażymy filet z indyka na złoty kolor; następnie dodajemy usmażone warzywa
- wszystko zalewamy pomidorami i dusimy około 10 minut, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, chili, bazylią i oregano
- na talerzu układamy liście sałaty, ugotowaną kaszę i indyka w pomidorach z warzywami